בעולם המודרני בו עיקר הפעילות העסקית עברה לרשת האינטרנט קמים אתרים שונים ומגוונים אשר תפקידם, לייצג את העסק על הצד הטוב ביותר. כשזו המציאות, הרי שחשוב שהאתר יהיה מעוצב בצורה נכונה, יציע את כל המידע הנחוץ ולא פחות חשוב – שהאתר יהיה כמה שיותר יציב ומהיר.

גולשים אשר מגיעים אל אתר מכירות לדוגמה, המתנהל בעצלתיים, צפוי שיאבדו את הסבלנות ויעברו לאתר מתחרה. לכן, מלבד ההשקעה בשיווק דיגיטלי, בפרסום או בשירות מן המעלה הראשונה ביותר, על עסקים להשקיע גם בתחומים כמו מהירות אתר כדי לזכות לקידום אפקטיבי.

איך לשפר את מהירות האתר

מה היתרונות של מהירות אתר בעידן של שיווק דיגיטלי?

מהירות טעינתו של אתר משפיעה על הצלחתו בכמה וכמה מישורים. ראשית כל, ההיבט של הגולשים – יותר פשוט למשוך ולשמר גולשים שמגיעים לאתר המחפשים אחר מידע או מוצרים.

כך הם אינם צריכים להמתין עד שדפי האתר יעלו, אין סיכון שהם יתייאשו או יאבדו את הסבלנות והאתר ישרת את המטרה שלשמה הוא הוקם. היבט נוסף ומשמעותי אחר קשור למנועי החיפוש כדוגמת גוגל.

כיום השאיפה של בעלי אתרים להגיע לראש מדרג תוצאות החיפוש של מנוע החיפוש הגדול מכולם ואין ספק שאתר ידידותי, יציב ומהיר, יקרב אותם מהר יותר למטרה וישפיע על תוצאות הקידום של האתר.

מה בא קודם – הביצה או התרנגולת?Chicken egg

זה ידוע שעם הטכנולוגיה שהולכת ומשתפרת הסבלנות של הגולשים הולכת ומתקצרת, במיוחד כאשר ישנם דפי אתרים אשר נטענים תוך שניות ספורות בלבד.

מה גם שככל שמהירות אתר נמוכה יותר, כך גם גוגל מאבד את
סבלנותו
, והוא יקדם את האתר פחות ופחות. הדבר יתבטא כמובן בפחות כניסות של גולשים, עובדה אשר גם היא מצביעה על איכותו של האתר בעיני מנועי החיפוש השונים.

לכן, כאשר
רוב האנשים פונים לצרוך מוצרים או שירותים דרך המדיה הדיגיטלית
, שיווק דיגיטלי צריך להיות בראש סדר העדיפויות שלכם וכדי שאסטרטגיית השיווק תצלח, יש להתחיל קודם כל באופטימיזציה של האתר והין היתר – להאיץ את מהירותו.

כל הדרכים להאיץ אתר

למעשה כדי לשפר פרמטרים כמו מהירות אתר, לא תמיד יש צורך בידע בסיסי בתכנות. ישנן פעולות אותן כל אחד יכול לעשות, גם אלו שאין להם ידע קודם בתחום. הנה כמה טיפים שיוכלו לעזור גם לאלו הנמצאים בתחילת דרכם שיעזרו להגביר את מהירותו של האתר

כל תמונה שווה זמן המתנה

אין זה סוד שלתמונות גדולות לוקח זמן רב יותר להיטען. לכן אם אתם רוצים לשפר פרמטר כמו מהירות אתר, עליכם לשנות את גודל הקובץ של התמונות באתר האינטרנט שלכם.

כדי לעשות זאת אתם יכולים לעשות שימוש בתוכנות ייעודיות כמו למשל פוטושופ או גימפ, או להיעזר באפליקציות כאלו ואחרות, אשר אינן דורשות תשלום בעבור השימוש ובכך להקטין את זמן הציפייה של הגולשים המגיעים אל האתר, כשהם מעוניינים לצפות בתמונות או במידע שהוא מציג.

כמובן שישנן גם תוכנות בתשלום בהן ניתן לעשות שימוש וכדי לבחור את התוכנה המתאימה לצרכים שלכם, מומלץ כי תעשו מעט שיעורי בית בתחום או לחלופין, תפנו למומחים שיכוונו אתכם לכל הדרכים הזמינות עבורכם כדי להקטין את נפח התמונה וזאת מבלי לפגוע באיכותה.

לפעמים כל שצריך הוא לשמור על פשטות

אתרי אינטרנט עושים שימוש באובייקטים רבים אשר כולם כאחד משפיעים על מהירות אתר וזאת בשל העובדה שכדי להיטען, הם שולחים בקשה לשרת, שם הם מאוחסנים. החישוב הוא פשוט – ככל שהאובייקט אשר שולח קריאה לשרת גדול יותר, כך גם זמן הטעינה שלו יהיה גדול יותר, נתון אשר ישפיע באופן ניכר על המהירות.

למרות שאובייקטים כמו הנפשה, תמונות, טפסים להורדה או מצגות מוסיפים נופך וערך מוסף לאתר, עדיין יש להשתמש בהם בחוכמה היות והם משפיעים על מהירותו.

לכן יש להפעיל שיקול דעת ולעצב את האתר בחוכמה, הרי לא סתם אומרים שכל המוסיף גורע ככל שאתם מוסיפים אפליקציות או אלמנטים מורכבים לאתר, אתם גורעים ממהירותו, פשוטו כמשמעו.

סוף מעשה במחשבה תחילה

באתרי וורדפרס קיימת האפשרות להוסיף לאתר שלכם מגוון יכולות ופיצ'רים ואכן ישנם תוספים רבים אשר אומנם משדרגים אספקטים שונים של האתר, אך בד בבד, משפיעים על מהירותו. היות וכבר סיכמנו ששיווק דיגיטלי מוצלח מושפע גם מסוגיות כמו מהירות אתר, גם את נושא התוספים יש לשקול בכובד ראש.

ככל שישנם יותר תוספים לאתר כך זמן טעינתו עולה, היות ותוספים אלו נטענים דרך שרת אחר, חשוב לבחור את אלו בהם עושים שימוש בחוכמה. ממש כמו שלא נקנה כל מוצר שאנו רואים על המדפים, כך עלינו להתייחס אל נושא התוספים, וזאת במיוחד אם מהירות האתר נמצאת בחשיבות הראשונה במעלה.

אבטחה, גבירותי ורבותי, אבטחה!

בעידן הדיגיטלי, בו הכל כביכול נהיה פשוט יותר, כך גם פשוט להאקרים או לתוכנות לא ידידותיות בלשון המעטה, להשתלט על האתר. רבים אף המקרים בהם תוכנות אלו מסתתרות מהעין הבלתי מזויינת, מה שמקשה על מציאתן. הסימן המובהק לקיומן הוא פגיעה במהירות אתר, כלומר האתר יהיה איטי יותר באופן משמעותי.

לכן, חשוב לסרוק את הקבצים אחת לתקופה, או לחלופין לעשות שימוש בתוכנות או בשירותי אבטחה שישמרו על האתר מכל משמר.

האם יש פתרון קסם?

נשאלת השאלה – האם בעולם בו הטכנולוגיה כה מתקדמת, אין פתרון קסם שיכול להשפיע על נושאים כמו מהירות אתר? התשובה לכך היא כן. במיוחד כשיש לכם אתר וורדפרס. כיום זמינים לרשותכם תוספים כאלו ואחרים אותם ניתן להתקין ובכך להפוך את האתר למהיר יותר.

בעזרתם הגולשים לא יצטרכו להמתין כאשר האובייקטים השונים של האתר שולחים קריאה לשרתים היות והם יפעלו מאחורי הקלעים כדי לשכלל ולשפר את זמן הטעינה.

מנקים אבק מהגרסאות הישנות

בחיים כמו בחיים, לא פעם צריך להתחדש. הדבר נכון, גם כאשר מדובר באתרי אינטרנט. מהירות אתר יכולה להיות מושפעת גם מגרסאות ישנות של תכנים אשר נשמרים על הדפדפן ולא נעשה בהם שימוש. ככל שישנם יותר תכנים מהירות האתר עלולה להיפגע והוא יהפוך לאיטי יותר. לכן גם כאן ניקיון ומעקב הם הכרחיים.

כמו כן, אפשר להגביל את אפשרויות השמירה של האתר ובכך להימנע ממצבים דומים החוזרים ונשנים.

 

שמרנו את הטוב לסוף

מושגים כמו שיווק דיגיטלי, אופטימיזציה או מהירות אתר אינם מוכרים לכל בעלי האתרים. יתרה מכך, לא לכל אדם אשר מפעיל אתר או אף כמה אתרים ומאחוריהם עומד עסק לתפארת, יש את הזמן הנדרש כדי לתפעל את האתר ולהשפיע על תפקודיו השונים.

לכן אחד הפתרונות היותר אטרקטיביים בדרך להשפיע על מהירות אתר הוא לפנות לחברה מקצועית. אנו באימוג'ו מתמחים באתרי וורדפרס ובקיאים בשיווק דיגיטלי כך שאנו יכולים לספק לכם מכלול של שירותים בתחום בדרך שלכם אל ההצלחה.

הצוות המקצועי של אימוג'ו יעמוד לרשותכם וייתן לכם מענה בכל עת, לרבות ייעוץ מקצועי במקרים בהם נדרש לשפר מהירות אתר.

מנוע החיפוש גוגל אוהב אתרים מהירים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים שירות מהיר בפיצרייה, שירות מהיר בדואר ועלייה מהירה למטוס ללא עיקובים.

אפשר לומר שגוגל אפילו קצת אובססיבי בנוגע למהירות זאת(אולי זה נובע מאהבה הגדולה של לארי פייג' למכוניות:) ) , הרי לא סתם הוקם הכלי לבדיקת מהירות.

באלוגריתם של גוגל ישנם מאות פרמטרים סודיים אשר משפיעים על דירוג האתר וכן מספר פעמים נאמר באופן מפורש כי מהירות האתר משפיעה באופן ישיר.

מהירות האתר לא משפיעה רק על דירוג ביטוי אחד אלא על כל הביטויים, על חוויית המשתמש, על הורדת ה – Bounce Rate וסריקה מהירה יותר של הזחלנים.

אני אוהב להאיץ את מהירות האתר בעזרת קובץ שנקרא .htaccess ולא בעזרת תוספים שבעצמם מאטים את האתר ואין לנו מושג מה הם עוד עושים ברקע מלבד זאת.

קובץ ה – Htaccess הוא קובץ טקסט קטן שמכיל בתוכו את הגדרות השרת עליו מאוחסן האתר.

קובץ זה יכול לדרוס את ההגדרות בשרת במידה והגדרנו כך ויכול להיות לנו כמעין קובץ מרכזי לכתיבת תנאים ופעולות בתחום ה – SEO.

אני משתמש בו לתחומים הבאים: מהירות אתר, הפניות של כתובות, מניעת Pagination, חסימת כתובות IPs, Subnets ולפעמים גם ISPs ממדינות אחרות, שינוי כתובות URL לכתובות ידידותיות יותר, שליטה על Cache, הפנייה של שגיאות לדפים שהגדרתי מראש, הגנה על תיקיות בעזרת סיסמאות וישנם עוד המון אפשרויות שאכתוב עליהם בפוסטים הבאים, אך אנו כאן כדי להאיץ את האתר, אז קדימה בואו נתחיל!

 

  1. הודעת שגיאה gzip – הודעת השגיאה בכלי מהירות האתרים של גוגל נראית כך:

enable compression

Gzip – הוא כלי שמבצע דחיסה של קבצים ונכתב לפני שנים רבות למערכות UNIX.

יש לבקש מחברת האחסון לאפשר את ה – GZIP בשרת.

 

Leverage browser caching (2 – הודעת השגיאה בכלי מהירות האתרים נראית כך:

Levrege browser caching

כאשר האתר שלכם עולה הוא טוען המון קבצים כמו: css, Java scrips, לוגו, תמונות ועוד.בעת מעבר לדף אחר באתר הקבצים נטענים שוב. מה שה –  Levrege browser caching עושה זה לזכור את כל הקבצים האלה וכשדף חדש יטען, הקבצים לא יטענו שוב כי הם נמצאים כבר בזיכרון.

כדי להגדיר אופציה זאת דרך ה – Htaccess יש להזין קוד ExpiresByType לסוגי קבצים כמו תמונות, pdf, html ועוד.

3) ביצוע אופטימיזציה לתמונות – כלי מהירות האתרים של גוגל אומר לנו אילו תמונות כבדות אך הם לא מציינים את כל התמונות ברשימה.

images

יש מספר דרכים למצוא את התמונות הכבדות באתרינו.

  • שיטה ראשונה היא להשתמש בתוכנת Screaming Frog להריץ סריקה על אתר היעד ואז לבחור את טאב

ה – Images ולאחר מכן ללחוץ על size למען סידור הגדלים.

screaming frog

ישנם הרבה כלים שניתן להשתמש בהם. אלה שאהובים עלי במיוחד הם:

 

jpegmini – זאת תוכנה ששווה לחלוטין לקנות אם אתם רוצים חיים קלים. יש אפשרות לבצע דחיסה ב – bulk, פשוט לגרור את כל התמונות לתוכנה ולא לאבד בכלל מאיכות התמונה אך לאבד אחוזים גבוהים מהמשקל.

 

Smush.it – פלאגין שניתן להתקין על וורדפרס, ג׳ומלה

Photoshop – למי שיש את התוכנה יכול להריץ bulk. לחצו על File>Automate> Batch

ואז להגדיר כך:

Photoshop Bulk

Minify CSS – אופטימיזציה לקבצי css בעזרת תוכנת Less.

בעזרת תוכנת ftp כמו FileZilla תורידו את תיקיית ה – css בדרך כלל הקבצים נמצאים בתיקיית התבנית שלכם.

חשוב להסתכל גם בהודעת השגיאה בכלי המהירות כי לפעמים ישנם קבצים כבדים שנמצאים מחוץ לתיקיית התבנית.

אוקיי, לאחר שהורדנו את קבצי ה – css הרלוונטיים יש להחליף את סיומות הקבצים מ – css ל- less.

מומלץ להשתמש ב CloudFlare כדי להאיץ את מהירות תגובת השאילתות ואבטחת האתר.

לפרטים נוספים או לתיאום פגישת ייעוץ עם צוות המומחים של אימוג'ו בתחומים של שיווק דיגיטלי או מהירות אתר, צרו עמנו קשר ואנו נשמח לחלוק עמכם את הידע שצברנו עם השנים ולקדם את האתר שלכם למרום תוצאות החיפוש.

כתבות אחרונות

Ahrefs – המדריך המלא לכלי קידום אתרים עוצמתי במיוחד

התקופה הנוכחית מציבה את העולם בפני שיאו של עידן המידע, ואנו נדרשים לבצע את ההתאמות הנדרשות בהתאם למגמות הללו. בימים בהם כל לחיצת כפתור על המקלדת או העכבר עשויים להשפיע על ההצלחה הכוללת של בית העסק או על המינוף של הארגון, נדמה שהשימוש בכלים עוצמתיים ל...

נעים להכיר: Facebook Attribution

הרגע הגיע ופייסבוק השיקה, בקול תרועה את כלי הייחוס שלה ושמו: Facebook Attribution Tool. מדובר בכלי חינמי לחלוטין מבית פייסבוק ומטרתו היא להעניק מבט הוליסטי יותר על המסע אותו עובר הלקוח בפייסבוק ומחוצה לה.   ומה יש לנו לומר עליו.. לא...

10 טיפים חשובים עבור רימרקטינג דינמי בפייסבוק

'אנשים לא מגיעים לפייסבוק כדי לקבל החלטות, אלא כדי להימנע מלקבל אותן!' נכון? למרות זאת, פורמט מודעות הפרסום החדשות של פייסבוק – מודעות פרסום דינמיות, מפרסמים יכולים 'ללכוד' כעת את כוונת המשתמשים. מפרסמים יכולים כעת לפנות בצורה ממוקדת לקבוצות ספ...